Multifunkčný HiChef

5 základných funkcií

- Šokové chladenie

- Šokové mrazenie

- Regulované rozmrazovanie

- Kysnutie cesta a odklad kysnutia cesta na presne stanovený čas, s regulovaním teploty a vlhkosti

- Varenie pri nízkej teplote (max +85°C)

...

7” displej s dotykovou obrazovkou, vysokým rozlíšením, intuitívnym ovládaním všetkých funkcií zariadenia a nastavovaním programov. Programy môžu byť vybrané z fotografického menu, roztriedených podľa požiadaviek a druhu suroviny.

V hlavnom menu na displeji sú k dispozícií:

Prednastavené programy s fotografiami a nastavenými optimálnymi parametrami pre šokové chladenie mäsa, rýb, zeleniny, cesta, omáčok, cestovín, pečiva, cukrárenských výrobkov a krémov. Je možné tiež manuálne upraviť alebo nastaviť parametre pre chladenie, a nastavené hodnoty uložiť ako nový program.

Prednastavené programy s fotografiami a nastavenými optimálnymi parametrami pre šokové mrazenie mäsa, rýb, zeleniny, ovocia, cesta, omáčok, sushi, cestovín, pečiva, cukrárenských výrobkov, cesta, predkysnutého cesta, koláčov, zmrzliny, zmrzlinových tort, mousse, croissantov a krémov. Je možné tiež manuálne upraviť alebo nastaviť parametre na mrazenie a nastavené hodnoty uložiť ako nový program.

Programy pre riadené rozmrazovanie potravín s maximálnou mierou udržať v potravinách organoleptické vlastnosti a minimalizovať váhové straty rozmrazovanej suroviny.

Prednastavené programy s fotografiami a nastavenými optimálnymi parametrami na kysnutie zmrazených a čerstvých pekárenských produktov podľa dní, veľkosti, alebo programy s odloženým štartom kysnutia. Tak aby bolo cesto nakysnuté na dopredu určený čas. Je možné tiež manuálne upraviť alebo nastaviť parametre a nastavené hodnoty uložiť ako nový program.

Prednastavené programy s fotografiami a nastavenými optimálnymi parametrami pre nízkoteplotné pečenie (do +85°C) s využitím vpichovej teplotnej sondy. Základné nastavenie na prípravu roastbeef, kuracie prsia, lososa, tuniaka, výrobu jogurtu, creme brulee, čokoládu, meringue, zaváranie vo fľaškách a sušenie ovocia. Je možné tiež manuálne upraviť a nastaviť parametre na nízkoteplotné pečenie a nastavené hodnoty uložiť ako nový program. Po dokončení tepelnej úpravy pokrmov. Je možné aktivovať automatické prepnutie na udržovanie teplého pokrmu do výdaju alebo pokrm ihneď šokovo schladiť.

ŠOKOVÉ CHLADENIE Ten najlepší spôsob, ako predĺžiť životnosť vašich jedál. Čerstvo uvarené jedlo má tú najvyššiu kvalitu a chuť, avšak ak nieje skonzumované hneď, tieto vlastnosti veľmi rýchlo stráca. HiChef dokáže znížiť teplotu v jadre produktu na +3°C. Následne môže byť produkt uchovávaný v chladničke až 5 dní. Rýchlosť takéhoto procesu je najdôležitejšia, aby sa zabránilo tvorbe baktérií, ku ktorému dochádza najmä pri teplotách medzi +65°C až +10°C. Celý tento proces spĺňa aj tie najprísnejšie normy HACCP. Konečným výsledkom je zachovanie kvality, farby, chutí a vône jedla. HiChefzaručí pre vašich klientov konštantnú kvalitu a vždy maximálnu

ŠOKOVÉ MRAZENIE Ten najlepší spôsob ako uchovať jedlo na niekoľko mesiacov. Šokovým zmrazením dokážete rýchlo zmraziť jedlo v jeho jadre na teplotu -18°C, vďaka výkonnému chladeniu a chladiacej teplote -40°C, čo zabraňuje makro-krištalizácii a dokonale zachová pôvodné vlastnosti jedál. Následne môže byť uchovávané v mraziacej skrini po dobu až 12 mesiacov. Po rozmrazení jedlo nestratí žiadnu pevnosť, chuť a ani vodu.

ROZMRAZOVANIE Rýchle kontrolované rozmrazovanie revolučnou metódou nízkoteplotnej pary a rýchlym prúdením vzduchu, s presnou kontrolou pomocou sondy.Vďaka tejto technológii nerozoznáte rozmrazené potraviny od čerstvých. Skrátenie rozmrazovacieho času až o 80%. Zachováva nutričné hodnoty, chuť a originálnu štruktúru čerstvých potravín. Zaručuje minimálne váhové úbytky. Celý proces je úplne automatický a môže prebiehať mimo prevádzkové hodiny bez dozoru personálu. V súlade s požiadavkami HACCP. KONTROLA KYSNUTIA Kontrola kysnutia sa používa pri pečení chleba, pečiva, koláčov... Presným riadením teploty, vlhkosti a času. To výrazne vylepšuje kvalitu výrobku a eliminuje nočné smeny. Cesto sa pripravuje počas dňa a pomocou programu je kysnutie zastavené až do doby, kedy chcete mať vaše cesto pripravené na pečenie. Automatický cyklus kysnutia pozostáva z 5 rôznych fáz zapojených v kaskáde, s rôznymi teplotami, relatívnou vlhkosťou a dobou trvania. HI5 je zárukou toho, že produkt nakysne dokonale a jednotne pri minimálnej spotrebe energie a to v presne určený čas.

POMALÉ VARENIE Precízna príprava potravín pri nízkych teplotách. Pomaly upečie čerstvé, chladené aj zmrazené produkty. Pracuje úplne automaticky aj počas noci čím šetrí čas, energiu a zlepšuje organizáciu práce v kuchyni.